Elég az erőszakból – szolnoki eset is van a Magyar Posta kampánya mögött

Megosztás

Az elmúlt évek során közel 10%-kal emelkedett a postai dolgozók, különösen a kézbesítők elleni erőszakos incidensek száma – erről beszélt a minap az InfoRádiónak adott interjúban a Magyar Posta marketingkommunikációs főigazgatója. Újra kampányt indítanak a biztonságosabb munkavégzés érdekében, ami érthető, hiszen idén februárban Szolnokon egy elhaladó gépkocsiból gumilövedékkel lőttek meg egy kézbesítőt.

Az elmúlt évben több mint hetven esetben érte a postásokat verbális vagy fizikai támadás, amelyeket semmilyen nézeteltérés nem indokolhatott volna, mégis megtörténtek – tette hozzá az InfoRádió műsorában Mikecz Péter.

Idén februárban Szolnokon egy kézbesítőt gumilövedékkel sebesítettek meg egy elhaladó autóból. A támadók gyorsan elhajtottak, az esetet követően a Magyar Posta természetesen feljelentést tett. A bántalmazások túlnyomó része kézbesítéssel összefüggő konfliktusokból származik.

A Magyar Posta kampányt indított annak érdekében, hogy minél több ember tisztában legyen azzal, hogy a postások közfeladatot ellátó személyek, és ezért a velük szembeni erőszakos cselekmények súlyosabb büntetést vonnak maguk után.

A Magyar Posta a rendőrséggel és a mentőszolgálattal együtt elindította a “Postásnak lenni nem küzdősport” kampányát.

Ennek célja, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a postások – akárcsak a rendőrök, a mentők, a tűzoltók, valamint a hivatalokban és önkormányzatokban dolgozók – közfeladatot ellátó személyek, akiket a jog különösen véd. Az ellenük elkövetett bántalmazás szigorú büntetést, akár börtönbüntetést is maga után vonhat.

Kép: MH archív / Horváth Péter Gyula

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek